Как да направим добра страница “За нас”

Планирали сте всичко: какви стоки ще продавате в своя онлайн магазин, как ще представите артикулите, кои ще бъдат вашите клиенти, какви рекламни канали ще използвате… Остава само изпълнението. Наред с тези важни елементи от подготовката на своя сайт обаче не бива да подценявате значението на една съществена страница – “За нас”.

Защо страницата, която представя фирмата, е важна

Някои клиенти ще попаднат на вашия сайт след търсене в Google, други – след като са били заинтригувани от реклама. Без значение откъде идва трафикът към онлайн магазина, бъдете сигурни, че след като разгледат една или повече стоки, голяма част от посетителите ще кликнат именно на тази страница от сайта, за да научат повече за търговеца.

Нерядко на създаването на “За нас” се гледа като на досадно задължение, което се върши формално и между другото. Ние ви съветваме да гледате на изработката ѝ като на възможност за увеличаване на продажбите на сайта. Страницата легитимира вашия онлайн магазин. Тя е вашето запознанство с клиентите и им помага да ви се доверят.

Как да добавим страница “За нас” в now.bg

Now.bg предлага лесен и ефективен начин за създаване на работещ онлайн магазин. Вместо, първо, да създадете сайт, изискващ множество доработки и подобрения, тук получавате готов магазин, с който ще започнете да продавате веднага чрез платформата e-commerce.

И тъй като максимално сме оптимизирали всяка стъпка, в модула Статични страници е предвидена страница, където директно да добавите текста си за секция About us:

Съвети за текста за фирмата

Често тази страница е написана набързо и се състои от няколко реда с факти за компанията. Стратегическият подход обаче е тя да бъде търговски ориентирана. Клиентите отварят този раздел от сайта, за да научат повече за хората, които стоят зад продуктите. Интересна им е тяхната история и ако е добре поднесена, тя може да наклони везните при решението за онлайн покупка. Тук покажете лицето на бранда: собствениците и ключовите хора в отбора.

Важно е този компонент от сайта да даде информация и за мисията и ценностите на компанията. Да я разграничи от останалите онлайн магазини. Хората обичат да пазаруват от продавачи, с които намират сходства и в които се припознават.

Тук можете да говорите и за целите си, за амбициите и за плановете си, за каузите. А също и да се похвалите с постижения: награди, иновации, водещи позиции и т.н.

Използвайте езика, който смятате за естествен при общуването ви с целевата аудитория. „За нас“ е мястото в сайта, където тя може да получи достоверен отговор на въпроса защо да купи именно от вашия онлайн магазин.

Какво да включва страницата “За нас”

Ето няколко интересни неща, които можете да добавите:

  1. Откъде тръгнахте в началото

Хората обичат да четат истории, така че им разкажете вашата: как се е родил бизнесът ви. Но не се фокусирайте върху сухи, скучни данни, а поднесете информацията за създаването му увлекателно, може да включите дори някой легендарен факт (например за фамилията ви, ако бизнесът е семеен).

  1. Настоящето

Разказът за миналото не бива да преобладава. Той въвежда читателя и служи като отправна точка. Нека същността на текста да е фокусирана върху настоящия растеж и развитието на бранда. Акцентирайте върху неща, които ще увеличат доверието на клиентите: чужди пазари, продажби, отличия. Ако пък бизнесът ви е открит наскоро, подчертайте това, което прави магазина ви различен и иновативен.

  1. Какво предлагате

Ясно е, че всяка от продуктовите категории в онлайн магазина ще разполага с подробна информация за артикулите. Тук дайте същността.

  1. Снимки, видеа

Визуалното съдържание кара онлайн бизнеса да изглежда по-земен и има значителна роля за по-лесното спечелване на доверието. Те скъсяват дистанцията между вас и потребителите. Можете да снимате работната атмосфера, офиса, склада, екипа – всичко, което ще ги накара да почувстват, че ви познават по-добре.

  1. Препоръки

Можете да добавите няколко клиентски отзиви, но не прекалявайте с броя им.

  1. Официална информация

Посочете юридическото име на фирмата, която стои зад онлайн магазина, нейният ЕИК номер, собственик, седалище. Тази информация служи като потвърждение за коректен търговец, който не се страхува да покаже “лицето си”.

Страницата About us не генерира директна печалба на сайта, но е от съществено значение за реализирането на повече онлайн продажби в магазина. Възползвайте се!


Добавено в категория Маркетинг на 2022-04-27 07:35:12