Онлайн маркетинг

Нашите SEO функции

Важна роля при избора на CMS за онлайн магазин играе SEO функционалността на системата. Време е да Ви споделим, че NOW.bg е една от най-добрите платформи за създаване на онлайн магазин. Платформата ни е оптимизирана с CMS за продажби, който включва всичко необходимо за по-добро класиране на сайта в търсачките.

Искаме да Ви опишем основнитте настройки на NOW.bg и SEO инструментите, от които един SEO специалист може да се нуждае:

1. robots.txt

При създаването на онлайн магазин автоматично се генерира файл robots.txt. По подразбиране той съдържа всички директории, които трябва да бъдат скрити от търсачките.

2. Автоматично генериране, актуализиране и редактиране на sitemap.xml файл

Файлът sitemap.xml се генерира по време на създаването на Вашия онлайн магазин. Важно е да знаете, че той съдържа всички страници на сайта Ви. Автоматичното актуализиране на sitemap.xml се случва, когато на сайта се появят нови страници.

H1 Заглавие

Важно е всички хедъри на сайта да са отбелязани с H1 таг. Бъдете сигурни, че от NOW.bg сме се погрижили за тази функционалност! Всеки може да променя всички Н-тагове на всички видове страници от онлайн магазина си.

Метаданни

Всички типове страници: главна, категорийна или продуктова има възможност за промяна на метаданните. Имате опция да си направите анализ и да си напишете мета заглавие и мета описание или ключови думи.

Canonical управление на каноничните връзки на сайта

За по-добро класиране, всички създадени страници се присвояват по подразбиране връзка с Canonical (URL адрес). Тази връзка се транслитерира от името на страницата. При необходимост, Вие имате опцията ръчно да променяте Canonical от админ панела си.

SEO филтри

NOW.bg притежава функционалността на SEO филтрите. Това Ви позволява при филтриране в рамките на категориите по характеристики и параметри да зададете:

  • URL адрес за всеки филтър;
  • Да напишете метаданни;
  • Да напишете описание за страницата с филтъра.

Не забравяйте, че това подобрява SEO ефективността на класирането Ви по ключови думи.

Блог и контент маркетинг

С платформата на Now.bg Вие получавате автоматична адаптация на блога на сайта си. Много хора мислят, че това е излишна част за един онлайн магазин, но ние Ви уверяваме, че това не е така! Блогът е много важна част за Вашето класиране. Целта му е да качвате статии, които да помагат на потребителите, да се запознаят с любопитни факти и да увеличите текстовото съдържание на сайта си. Случи ли се това, Вие увеличавате броя на ключовите си думи, по които се класирате. Блога ще генерира свой собствен трафик, от който потребителите влизат на Вашият сайт, защото са заинтересовани от тематиката, а това автоматично ги прави Ваши потенциални клиенти.

Грешка 404

Получавате и тази функционалност с всички SEO правила и изисквания, които са необходими тя да притежава! Когато потребител попадне на несъществуваща или изтрита страница от сайта Ви, трябва задължително да се озове на страница за грешка 404. Тя ще му помогне да се ориентира и да разбере какво се е случило, а не да напусне сайта незабавно.

Промяна на каноничен URL и липса на дублирани страници

Каноникала е един от най-важните SEO инструменти за предотвратяване на дублажи и канибализация на отделни страници или раздели! Той помага за класирането на Вашия сайта. Canonical - а е реализиран на платформата по най - новите и модерни правила и изисквания на най-големите търсещи машини, като Google. Вие можете да сте спокойни за това, защото ние сме се погрижили и продължаваме да се грижим за оптимизацията на Вашият онлайн магазин!