Какво е слайдър и как може да го използваме в онлайн магазин

Какво е слайдър и как може да го използваме в онлайн магазин


Какво означава слайдър и за какво ви е нужен в онлайн магазина? В тази статия сме отговорили на най-честите въпроси, които получаваме от нашите клиенти.

Какво е слайдър в сайта

Слайдър (или „слайдер“, както също е възможно да го срещнете) идва от английския глагол slide – плъзгам се, и буквално би могло да бъде преведено като „плъзгач“. Това е инструмент в сайта, с който едно след друго се подреждат няколко изображения. Има опция да се използва и за клипчета. Нарича се още „карусел“.

При слайдъра има възможност под всяка от снимките да има текст. Отделните слайдове могат да се сменят автоматично или да имат нужда да кликнем върху тях, за да видим следващите. Кликването може да отваря картинката или клипчето на цял екран или пък да води към друга страница, а защо не и статия в сайта. 

За какви цели може да използваме слайдър в онлайн магазина си

На началната страница

Слайдерите са чудесен инструмент за началната страница на онлайн магазина. Чрез тях имате възможност динамично и атрактивно да покажете различните категории и да насочите фокуса на посетителите на сайта към различни интересни места в онлайн магазина си. Движението на слайдовете провокира интереса и задържа вниманието. С кликване върху някой от слайдовете потребителите могат да се пренасочат към конкретната продуктова категория.

Продукти

Слайдърът може да ви помогне за оптимално представяне на предлаганите артикули в онлайн магазина. Тук е идеалното място да анонсирате нови продукти. За да се превърнат в хит, клиентите, на първо място, трябва да знаят за съществуването им. С въртележката те могат да бъдат първото нещо, което посетителите ще забележат в онлайн магазина. Ако останат заинтригувани, имат опция директно да кликнат върху новите оферти, без да използват търсачка или да селектират категории.

Статии

Блог статиите са ключов маркетингов елемент за всеки онлайн магазин. С тях печелите доверието на клиентите. Демонстрирате компетентност в сферата, в която работите, и затвърждавате авторитета си. Опцията карусел помага да анонсирате новите теми в блога. Важно е да изберете илюстрация, която да привлече интереса (снимки, диаграми и др.), както и да заложите на хващащо окото заглавие.

Промоции

Въртележката е много атрактивен начин да насочите вниманието на потребителите към промоционалните кампании и към други събития, които са активни в момента. Всеки потребител обича изгодните покупки, а често продажбите биват реализирани именно заради добрата цена. Не пропускайте да привлечете вниманието им към акциите и разпродажбите.

Как да добавим слайдър в Now

Now.bg е платформа, която предлага качествена изработка на онлайн магазини. Можете да се насочите към готовите модули за търговски сайт, както и да се свържете с нашия екип за разработка на проект, съобразен с конкретните ви изисквания и нужди на бизнеса ви. Менюто на платформата е максимално опростено. Лесно е да добавите различни елементи и плъгини само с няколко клика.

Опцията за добавяне на карусел ще откриете в административния панел в категория “Модули”. От там избирате Слайдър и го настройвате: Модулът е безплатен и ви позволява да добавите редуващи се изображения на началната страница. След като модулът е наличен на сайта ви, можете да изберете изображения от компютъра си и да ги подредите. Подреждането става с приплъзване.

От вас зависи времето за смяна на слайдовете. Ако не сте сигурни коя скорост е най-добра опция, настройте произволен интервал и след тест преценете дали е подходящ. Уверете се, че дизайнът и скоростта позволява на потребителя да види всяка от снимките, да прочете информацията и евентуално да реагира с клик.


Добавено в категория Маркетинг на 2022-09-28 07:23:45