Нови функционалности през Януари 2022

Now.bg e платформа за изработка на онлайн магазин и съществува от 2017 година. От тогава сме минали през много и сме добавили доста възможности за развитие на онлайн търговията. Ето защо, днес ще Ви разкажем за нашите най-нови попълнения във функционалностите ни в началото на 2022 година:

1. Направена е интеграция на Facebook Conversions API (CAPI)


Модулът Facebook Conversions API предава много по детайлна статистика за всичко, което правят потребителите на сайта Ви. По този начин Вашите реклами стават по-ефективни и по-успешни.

За да получите Вашия Conversion API Key трябва да изпълните следните стъпки:

1.1. От Вашия Facebook бизнес мендижър трябва да отидете в “диспечър на събитията”

1.2. От там избирате пиксела, който искате да интегрирате и натискате “настройки”. След това, скролвате надолу и влизате в Manage API.


1.3. От секция Generate Access Token натискате и копирате кода, който Ви предоставя платформата:

Важно: За да използвате CAPI, трябва да активирате модул “Facebook Pixel и Conversion API” и да добавите получения API Token.


2. Възможност за отваряне на връзката от банер на главна страница в нов таб.


Влезте в меню > магазин > слайдър изберете да редактирате по избор един Ваш слайд. Най-долу ще видите настройка Оваряне* - именно там можете да редактирате избора си и да използвате варианта за отваряне на линка в нов прозорец.3. Възможност за плащане с карта при PayPal.


Отидете в раздел настройки и изберете плащане. Там ще можете да активирате PayPal и да добавите необходимите настройки.
4. Възможност за добавяне на Pop-up с потвърждение за пълнолетие
Първоначално е необходимо да активирате модул “18+”. След като го активирате, при добавяне и редактиране на категория ще имате опция за активиране потвърждение на годините.5. Интеграция с Hotjar


С помощта на инструмента Hotjat можете бързо и лесно да проследите поведението на Вашите потребители. С негова помощ ще разберете кои са най-посещаваните категории и продукти в сайта Ви.

За да го използвате, трябва да активирате модул “Hotjar” и да си направите регистрация. Посетете HotJar.com и натиснете бутон “Try it for free”. Този инструмент е платен, но има безплатна версия.


6. По-удобна и достъпна галерия за потребителите


Оптимизирахме галерията от към UX (user experience) гледна точка, за да бъде по-удобна на мобилни устройства. Разбира се, подобрили сме и визуализацията на десктоп.


7. Възможност за избор на картинка за всяка разновидност


За по-добро презентиране на Вашите продукти вече имате опция за избор на снимка към всяка своя създадена "разновидност". Например: към всеки цвят ще можете да свързвате различни снимки от галерията на продукта. Така Вашите клиенти и потенциални такива ще се ориентират по-лесно в избора си. Това ще доведе до тяхното по-бързо решение към действие за покупка.Не забравяй, че ние сме тук, ако имаш нужда от съдействие!

Добавено в категория Новини на 2022-02-02 11:54:44